hallo zämä
ha geschter es himbeerbier mit 12% stammwürze is gärfass gfüllt.
hüt obig hani nur no 4% restwürze,mich tüächt es goht viel z schnell oder nöd?
vergärung
Re: vergärung
Hoi Fippu und wiukomme im Forum
Chunnt haut o ganz uf d Hefe druf a, git scho Hefene wo sehr schnäu arbeite. Augemein isch d Rästzucker-Kurve nid linear, auso am Afang nimmts viu schneuer ab aus gäge Schluss.
I bi abr chli spät mit dr Antwort, mittlerwile isches ja äuä scho fasch fertig vrgärt?
Chunnt haut o ganz uf d Hefe druf a, git scho Hefene wo sehr schnäu arbeite. Augemein isch d Rästzucker-Kurve nid linear, auso am Afang nimmts viu schneuer ab aus gäge Schluss.
I bi abr chli spät mit dr Antwort, mittlerwile isches ja äuä scho fasch fertig vrgärt?
A fine beer may be judged with only one sip, but it is better to be thoroughly sure.